woensdag 26 november 2014

Chicago in 't groen, 30 dagen lang

Dag 31 tot 60 waren groen gekleurd. Dertig dagen lang fotografeerde ik iets groen. In Chicago uiteraard. De maand september.
Telkens een snelle foto met mijn gsm. Telkens een kort moment van groen genot!

Op www.pinterest.com/inevds staan de 30 foto's.

Hier een kleine toelichting over een paar happINEss kiekjes.


De Chicago-river, die dwars door het centrum stroomt, kleurt appelblauwzeegroen. Altijd! 
Behalve op Saint Patrick's Day, want dan kleurt die fluogroen. Naar het schijnt...


De residentiële straten in Chicago lijken allen te bestaan uit brede lanen bewoond door bomen. Verschillende boomsoorten leven al een eeuwigheid vredig naast elkaar en omarmen elkaar met liefde. Meer dan 200 buurten telt Chicago en nog een hoop buitenwijken.
Waar moet je dan gaan wonen? Wel, waar je je op het eerste zicht thuis voelt.
Voor ons werd dat: Andersonville. Omdat deze wijk charmant, veilig en netjes aanvoelt. Omdat er betaalbare appartementen in de buurt van Lake Michigan en het openbaar vervoer zijn. Omdat – zo bleek nadat we het huurcontract tekenden – Andersonville ecologisch goed scoort en Hopleaf er is, een café/resto met meer dan 200 Belgische bieren.


Noord Chicago telt een paar fietspaden langs een kanaal omringd door bos.
Profiteren maar!


Het centrum van Chicago bestaat uit wolkenkrabbers. Best wel fascinerend!
En de beste plekjes om in verwondering naar die hoogbouw te kijken is Grand Park. Een enorme strook park aan Lake Michigan. Hier een foto vanuit Millennium Park. Waar de prairie terug tot leven werd gebracht.


Baseball is heilig. The Cubs en the White Soxs zijn Chicago’s top clubs en mekaars vijanden. Het stadium van the Cubs is exact 100 jaar oud en wordt deze winter vernieuwd. Dus nog snel-snel een laatste match van het seizoen meepikken. Oersaai! Maar de hele Amerikaanse sfeer die er rond hangt is heerlijk!


Dit volkstuintje ligt naast een wolkenkrabber, bewoond door hoogbejaarden. Af en toe zie ik er een oudje in de grond wroeten.


 Zo happy om slechts op 15 minuutjes stappen van Lake Michigan te wonen. De kleuren van water, lucht en zand zijn telkens wondermooi. Het meer doet je vertragen en stilstaan. Gewoon genieten.1 opmerking:

  1. Tja, Lake Michigan of de vijvers van het provinciaal domein ... ik zou het ook wel weten!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik kijk uit naar je reactie