woensdag 15 april 2015

Kleine CHI-momentjes van geluk

Het geluk zit in de kleine dingen.
En in Chicago kunnen dat al wel eens andere kleine dingen zijn dan in België.

Zoals:


 1. Een kostuum laten kuisen bij de droogkuis kost 'seize dolares'.
  Dat is vijf euro. Slechts vijf euro!
  De vloer kuisen moet daarentegen wel met swiffer-toestanden. Een eenvoudige aftrekker en dweil zijn nergens te bespeuren.
 2. Als je aan de pillen moet stuurt jouw dokter elektronisch een voorschrift naar jouw apotheker, die jou vervolgens automatisch belt wanneer de pillen klaar liggen. En vanaf dan krijg je telefoon telkens jouw nieuwe lading pillen weer klaar ligt. Vergeet je naar de apotheker te gaan? Geen probleem, je wordt er elke dag opnieuw weer telefonisch aan herinnerd.
 3. Onze verzekeringen zijn bij een kantoor van State farm. Als kerstcadeautje kregen we naamstickers, voor onze verjaardag een handgeschreven kaart. Nog leuker, de autoverzekering voor Fiston, Barts Mustang, konden we in de winter gewoon bevriezen en in de lente weer opstarten.
 4. Onze Target hypermarkt heeft een roltrap voor het winkelkarretje. Altijd een grappig zicht om de klant en zijn/haar karretje op een naast elkaar liggende roltrap naar beneden te zien komen. Je vindt in de supermarkt wel geen fatsoenlijke papieren zakdoeken.
 5. Ben je even op vakantie. Gewoon online aan de post vragen om niet langs te komen tijdens je verlof en alles te brengen op de laatste dag voor terugkomst. (Misschien kan dat ook in België?)
 6. Magazines kosten hier gemiddeld 5 dollar per stuk maar als je een abonnement neemt kost het je slecht 1$ per stuk. En dikwijls hoef je je maar te engageren voor 1-2 jaar.
  Helaas is er geen enkel magazine in de stijl van mijn favoriete Flow en Happinez (wordt dus in België voor mij verzameld).
 7. Mijn haar glanst en heeft een bruine kleur. Dat is van de zon volgens mijn kapper Jenny. In België was het veel doffer en grijzer door het doffe en grijze weer. Als dat geen leuk bijverschijnsel is!
  Daarentegen is het ook veel droger in de winter en niet in model te krijgen.
 8. Vele restaurants zijn BYOB, Bring Your Own Beer. Je brengt jouw eigen bier of wijn mee, de kelner neemt het aan, zet het in een ijscooler en schenkt het voor jou uit.
  Vermoedelijk is dat voor deze restaurants interessanter dan een dure alcoholvergunning.
 9. Een openbaar toilet vinden is niet moeilijk, bovendien gratis, redelijk proper en er is altijd wc-papier!
  Weliswaar zijn de deuren langs onder en boven gewoon open en ‘hoor’ je elkaar. Niet gezellig, maar het zou voor de veiligheid zijn.
 10. Overal zijn er gratis waterfonteintjes. Het mooiste fonteintje vind je in Lincoln Park zoo.
En welk momentje van geluk had jij vandaag?

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk lijstje!
  Ik heb deze middag heerlijk genoten van het zonnetje op het terras van De Werf, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een broodje haring op het stationsplein in Leiden in een stralende lentezon!
  B!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste mojito van het jaar, dat tegelijk het eerste Villa Ernesto-terrasjesbezoek was van de pasgeboren Liv met haar mama en tante Klara (vaste Villa Ernesto-vriendinnen)!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik kijk uit naar je reactie