maandag 25 januari 2016

Thee-scherven brengen thee-geluk

Gisteren organiseerde ik mijn eerste thee-workshop in Chicago. Mijn vriendin Ania bracht 4 collega's mee voor een gezellige thee-workshop.

s'Ochtends herhaalde zich echter hetzelfde stramien als bij mijn eerste thee-workshop in België. Dé thee-pot aan diggelen!!

In België was het toen mijn fout, en fietste ik als een zot door Leuven naar Hema 1 waar ze dé thee-pot niet meer hadden en vervolgens naar Hema 2 waar ze dé thee-pot gelukkig nog wel hadden.

Hier, in Chicago, was het Bart's fout, die vervolgens als een zot door Chicago reed om in Chinatown heel wat winkels af te lopen op zoek naar een thee-pot die aan mijn eisen voldoet. Je moet weten dat ik heel strict ben in mijn thee-pot vereisten en bijgevolg zelden geschikte thee-potten vind. En aangezien ze steeds van glas zijn breken ze ook nog eens gemakkelijk. Mijn laatste theepotten kocht ik op Amazon en in New York, beiden kanalen niet aanwendbaar om 3u later dé thee-pot thuis te hebben.

Ondertussen zet ik alles klaar voor de workshop.
En je raadt het nooit? Mijn porseleinen pot waar ik thee in bewaar breekt op het moment dat ik het deksel eraf haal. Deze ideale bewaarpotten kocht ik ook bij Hema en - surprise surprise - gelijkaardige bewaarpotten ben ik in Chicago nog niet tegen gekomen.
Vervolgens blijken onze nietjes op te zijn, terwijl ik schattige kaartjes aan thee-zakjes wil hangen als kadootje voor de deelnemers. Nietjesmachine en nietjes komen uit België en zoals dat met kantoorbenodigdheden gaat zijn ze allen net iets anders dan in de VS.

Ik verlies langzaamaan mijn energie, na al die 'scherven'.
Ik bel naar Bart, die aan zijn zoektocht bezig is, en vertel hem dat het Universum me misschien wil duidelijk maken dat ik toch geen thee-workshops moet geven, waarop hij kordaat antwoordt dat 'Scherven geluk brengen', dat hij dat onlangs nog in ons Sunny Side Up-verhaal had gelezen. Toen dacht ik aan vorig jaar, toen mijn thee-pot s'ochtends ook stuk ging en ik toch een geweldig leuke thee-namiddag had gehad met een 30-tal deelnemers. Het zou nu ook wel goed komen!

Twee uur later kwam Bart thuis met 3 thee-potten; geen enkele pot perfect maar met hun drietjes een schattige aanwinst en een leuk verhaal om te vertellen aan mijn deelnemers. En het was een fan-thee-stische workshop!


Mijn volgende thee-workshops promoot ik op Verlocal.

Thee-happiness....Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik kijk uit naar je reactie